Omgeving 'De Klaproos'

Museums en oorlogssites

. Tyne Cot Cemetery - Visitors Centre
. Crest Farm - Polygoon Wood
. Memorial Museum Passchendaele 1917
. Hooge Craeter
. Hill 62 - Hill 60
. German Cemetery Langemark - Hooglede - Vladslo
. The Last Post at the Menin Gate
. Flanders Fields Museum Ieper
. Talbot House - Lijsenthoek Poperinge
  ...

Kleine dorpjes

 

West-Vlaanderen, vooral dan de Westhoek in het bijzonder is nog een vrij rustige regio. Het is dan ook de perfecte manier om de natuur en zijn charmante dorpjes te ontdekken via de vele wandel- en fietsroutes. Op de B&B kunt u alle kaarten en routes vinden en we adviseren u graag verder natuurlijk.

Het is ook mogelijk hier fietsen te reserveren (e)-bikes/tandem. 

Belgen zijn echte Bourgondiërs wat betekent dat wij veel belang hechten aan smaakvol en eerlijk/kwaliteitsvol eten en drinken. Wij zijn ook trots op onze frietjes, bieren, kazen, chocolade , brood en pattiserie, ... Wist je dat er witte wijn geteeld wordt in Heuvelland? In Passendale en Zonnebeke zijn er verschillende supermarkten en (boerderij)winkels.

Boek: info@deklaproos.com

 

Historische Steden

In een regio van 50 km kunt u vele historische steden bezoeken.

 

. Ieper (Ypres)

. Poperinge

. Veurne - De Panne

. Oostende

. Brugge

. Gent

. Rijsel (Lille in France)

 

Tyne Cot Cemetery​

Daar ik opgegroeid ben naast Tyne Cot blijft deze plek voor mij wel speciaal. Als kind begreep ik, gelukkig maar, de volle betekenis van oorlog en de vuile machtspelletjes hierrond nog niet en ik genoot vooral van de mooie architectuur, de perfecte grasvelden en bloemen. 44 jaar geleden was er nog niet echt sprake van oorlogstoerisme en werd er ook weinig over onderwezen in de scholen. Misschien was het nog te vroeg, ik weet het niet. Daar kwam 20 jaar terug verandering in toen alle Britse scholen verplicht werden een bezoek te brengen aan het Westelijk front. Later kreeg dit meer en meer navolging van andere landen. Een bezoekerscentrum en parking/ sanitaire voorzieningen drongen zich dan ook op om de vele toeristen te kunnen blijven ontvangen op Tyne Cot. De B&B werd in 1999 opgericht door mijn moeder  Rosa Demeyere die nog een mooie zolderruimte vrij had en een heel handige schrijnwerker/echtgenoot die deze plannen kon uitvoeren.

B&B 'De Klaproos' was een pionier in de streek. Intussen is de B&B verder gemoderniseerd naar hedendaagse noden. Sinds de opening van de bezoekerssite in 2007 sta ik voltijds in voor de dagelijkse werking daar en combineer ik dit met het ontvangen van gasten op de B&B.

B&B 'De Klaproos'

 

In 1999 startte mijn moeder 'Rosa' met de B&B. De locatie was perfect en het ligt gewoon in haar natuur om te zorgen voor mensen en zich thuis te laten voelen. Vele gasten komen steeds terug en zijn intussen goede vrienden geworden. 

De B&B is praktisch en sfeervol ingericht met alle comfort. Isolerende ramen, elektrische verwarming, Wifi, digital TV, DVD, ...  

Book: info@deklaproos.com

 

 

Een groots panorama

Sorry geen welness hier. Wat wij de gasten willen bieden is ruimte en rust. Vanuit je zetel kunt u genieten van een heel uniek panorama met Ieper en de Vlaamse heuvels aan de horizon. De koeien kijken toe vanaf hun weide terwijl je een boek leest of je volgende trip aan het plannen bent. Alle documentatie is beschikbaar op de B&B, WiFi en de mogelijkheid een tablet te gebruiken waar alle nuttige links en apps reeds zijn op opgeslagen.

Er is een volledig ingerichte keuken en een privé zonneterras met zicht op Tyne Cot. 's Morgens kan u genieten van een lekker continentaal ontbijt . Suiker- of glutenvrij ontbijt indien gewenst.