Omgeving 'De Klaproos'

Museums en oorlogssites

. Tyne Cot Cemetery - Visitors Centre
. Crest Farm - Polygoon Wood
. Memorial Museum Passchendaele 1917
. Hooge Craeter
. Hill 62 - Hill 60
. German Cemetery Langemark - Hooglede - Vladslo
. The Last Post at the Menin Gate
. Flanders Fields Museum Ieper
. Talbot House - Lijsenthoek Poperinge
  ...
Tyne Cot Cemetery, Zonnebeke, Ieper, Westhoek, Fanders Fields

Kleine dorpjes

 

De Westhoek is een vrij rustige regio. Fietsen en wandelen zij dan ook de perfecte manier om de natuur en zijn charmante dorpjes te ontdekken.

Op de B&B kunt u alle kaarten en routes vinden en we adviseren u graag verder natuurlijk.

Het is ook mogelijk hier fietsen te reserveren (e)-bikes/tandem. 

Belgen zijn echte Bourgondiërs. Wij zijn trots op onze frietjes, bieren, kazen, chocolade , brood en pattiserie, ... Wist je dat er witte wijn geteeld wordt in Heuvelland? In Passendale en Zonnebeke zijn er verschillende supermarkten en (boerderij)winkels.

Boek: info@deklaproos.com

 

Westhoek, logies, B&B, Passendale, Zonnebeke
Meningate 10.JPG

Historische Steden

In een regio van 50 km kunt u vele historische steden bezoeken.

 

. Ieper (Ypres)

. Poperinge

. Veurne - De Panne

. Oostende

. Brugge

. Gent

. Rijsel (Lille in France)

 

B&B7.JPG

Tyne Cot Cemetery​

Daar ik opgegroeid ben naast Tyne Cot blijft deze plek voor mij wel speciaal. Als kind begreep ik, gelukkig maar, de volle betekenis van oorlog nog niet en ik genoot vooral van de mooie architectuur, de perfecte grasvelden en bloemen. 40 jaar geleden was er nog niet echt sprake van oorlogstoerisme en werd er ook weinig over onderwezen in de scholen. Misschien was het nog te vroeg, ik weet het niet. Daar kwam 20 jaar terug verandering in toen alle Britse scholen verplicht werden een bezoek te brengen aan het Westelijk front. Later kreeg dit meer en meer navolging in andere landen. Een bezoekerscentrum en parking/ sanitaire voorzieningen drongen zich dan ook op om de vele toeristen te kunnen blijven ontvangen op Tyne Cot. 

B&B 'De Klaproos' was een pionier in de streek. Intussen is de B&B verder gemoderniseerd naar hedendaagse normen. Tot oktober 2020 stond ik in voor de dagelijkse werking van de bezoekers site. Door corona kwam daar een eind aan en combineer ik de B&B nu met een job als opvoeder.

B&B 'De Klaproos'

 

In 1999 startte mijn moeder 'Rosa' met de B&B. De locatie was perfect en het ligt gewoon in haar natuur om te zorgen voor mensen en zich thuis te laten voelen. Vele gasten komen steeds terug en zijn intussen goede vrienden geworden. 

De B&B is praktisch en sfeervol ingericht met alle comfort. Isolerende ramen, elektrische verwarming, Wifi, digital TV, DVD, ...  

Book: info@deklaproos.com

 

 

B&B voorgevel.JPG
luchfoto B&B.JPG

Een groots panorama.

Geen wellness hier. Wat wij de gasten bieden is ruimte en rust. Vanuit je zetel kunt u genieten van een heel uniek panorama met Ieper en de Vlaamse heuvels aan de horizon. De koeien kijken toe vanaf hun weide terwijl je een boek leest of je volgende trip aan het plannen bent.

Alle documentatie is beschikbaar op de B&B, ook gratis Wifi.

Er is een volledig ingerichte keuken en een privé zonneterras met zicht op Tyne Cot. 

's Morgens kan u genieten van een lekker continentaal ontbijt . Vooraf te reserveren.  Suiker- of glutenvrij ontbijt indien gewenst.

ontbijt, B&B, de klaproos